Професионална гимназия по облекло и стопанско управление
град Дупница
Основно меню

Днес ученици и учители отбелязаха националния празник на Р. България, Трети март-Освобождението на България от османско владичество.

Днес ученици и учители отбелязаха националния празник на Р. България, Трети март-Освобождението на България от османско владичество. Тържеството започна с националния химн "Мила Родино".
Последва встъпителна реч на Богомила Груйчева. Ученичката от 10 "а" клас Десислава Гълъбова представи изготвена от нея презентация, посветена на светлия ден, Освобождението на България.
Тържеството продължи с рецитиране на стихотворението "Трети март" с автор Кръстина Тодорова от ученичката от 8 "б" клас Ивелина Григорова.
Талантливата ни ученичка Тина Йорданова от 9 "а" клас се представи с картина, нарисувана от нея, в която се представя връх Шипка и българската светиня Самарското знаме.
Накрая, но не на последно място, Денис Китов от 10 "а" клас, чиято страст е историята, презентира хладни оръжия от различни отминали епохи. Същият представи и стари предмети като катинар от турски затвор, патрони от първата световна война, както и снимка на семейство Вазови.
Тържеството завърши с поздравителна реч на господин Кръстев, Директор на ПГОСУ, град Дупница. Акцентът на неговата реч бе, че всички трябва да се гордеем, че сме българи!Химна на Република БългарияУченици и колектив_1